Hallgatók rólunk

100748Volt hallgatónkkal, Nagy Csillával beszélgetett a Nyugati Jelen egyik munkatársa 2020 október 8-án.

„Szeretettel mindent meg lehet valósítani”

A cikk itt olvasható

 


Pf"Amikor megkérdezték tőlem, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek ezt mondtam:

Télen medve, nyáron tanító néni. Így megtaláltam a legjobb helyet ami ebben segít, ez pedig a Partiumi Keresztény Egyetem Tanítóképző szakán van! Szeretettel ajánlom mindenkinek! :)"

Pázmán Felisziti Krisztina, Az óvodai és elemi oktatás pedagógia szak 2019-ben végzett hallgatója 


"A  PKE az az intézmény, ahova az itt oktató pedagógusok bátorítására 50 évesen jelentkeztünk. 

Szki

Megtapasztalhattuk, hogy az óvodai- és elemi oktatás pedagógiája szakon, családias légkörben, céltudatos, felelősségteljes, komoly munka folyik. Állíthatjuk, hogy a leendő pedagógusok innen olyan szellemi értékekkel  megrakott tarisznyával távozhatnak, melyből egész  pályájuk során ,,táplálkozhatnak". 

Örülünk, hogy itt lehetünk egyetemisták!"

  Szűcs (Fehér) Ibolya és Szűcs (Kun) Karolina, Az óvodai és elemi oktatás pedagógia szak 2019-ben végzett hallgatói


"Talán már gyerekkorom óta az egyik nagy álmom az volt, hogy egyszer tanítónő legyek. 

BcsAmikor elérkezett a választás pillanata, úgy gondoltam, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem lesz az a hely, ahol ez az álmom valóra válhat. Az ott töltött három év nagyon tartalmas és hasznos volt, mert a választott hivatás minden apró rejtelmébe beletekinthettünk, és olyan mély háttértudást szerezhettünk tanárainktól, amelyre valóban szüksége van egy tanító- vagy óvónőnek. Az elméleti tudásgyűjtés mellett részünk volt számtalan gyakorlati tevékenységben is, amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapi pedagógusi léthez. Három év kőkemény munka, tanulás és szórakozás után elmondhatom, hogy az álmom itt valóra vált, minden szükséges ,,felszerelést’’ megkaptam, amire ehhez a szakmához vagy inkább hivatáshoz szükségem lehet. Ha újra választanom kellene, akkor sem döntenék másképp, mert a Partiumon mindenkiből a legjobb tanító válhat."

Bagosi Csilla, Az óvodai és elemi oktatás pedagógia szak 2018-ban végzett hallgatója


„Életem egyik legjobb döntése volt, hogy erre a szakra jelentkeztem. 

Ga

Nagyon sok mindent megtanulhattam ezalatt a három év alatt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki gyerekekkel szeretne foglalkozni. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy amit elméletben megtanultál, azt gyakorlatban is kipróbálhasd. A tanárok mindenben a rendelkezésünkre álltak és a segítségünkre voltak. Bizalommal fordulhattunk hozzájuk. Így harmadév végére rájöttem, hogy semmi sem volt felesleges. Sőt ez az egyetem az órákon kívül is rengeteg lehetőséget nyújt a jobbá váláshoz, csupán minden lehetőséget meg kell ragadni.”

Gál Anita, Az óvodai és elemi oktatás pedagógia szak 2017 ben végzett hallgatója


“Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szak első évfolyamán végeztem tanulmányaimat.

Ml

Az, hogy ehhez a csapathoz tartozhattam, éltem egyik legjobb döntése volt. Most az igazi, mindennapi gyakorlatban látom és tapasztalom igazán, hogy mennyi hasznos elméleti és gyakorlati tudást gyűjthettem a három év alatt. Az egyetemről igazán felkészülten jöttem el, amit több vizsga, megmérettetés, tanfelügyeleti ellenőrzés is igazolt.

Őszintén ajánlom mindenki számára ezt a szakot, akit erre a pályára húz az esze, szíve, lelke, és nemcsak egy diplomát szeretne, hanem alapos tudásbázist és gyakorlati felkészítést!”

Gazsi Leonóra, Az óvodai és elemi oktatás pedagógia szak 2015-ben végzett hallgatója