Colaborare între Universitatea Creștină Partium și Universitatea Driestar din Olanda

Ca urmare a relațiilor cu universitatea olandeză stabilite de prorectorul universității noastre,dr. Maior Eniko, specializarea noastră s-a integrat în proiectul realizat împreună de cele două instituții.

În perioada septembrie-noiembrie au avut loc întâlnirile preliminare (delimitarea domeniilor tematice și distribuirea sarcinilor), iar în perioada noiembrie-decembrie au avut loc întâlnirile în spațiul online.

Au participat la proiect 6 studenți ai specializării sub coordonarea lect. dr. Bordás Andrea . Din partea partenerului instituțional au participat 9 studenți sub coordonarea lui Eefje van de Werfhorst.

Scopul proiectului a fost prezentarea educației morale în școlile din cele două țări și identificarea acelor valori creștine comune în jurul cărora aceasta se poate organiza, în ciuda diferențelor mari care există între sistemele educaționale dintre cele două țări.

La prima întâlnire, studenții celor două instituții au făcut prezentări referitoare la: specificul procesului educațional și sistemului educațional din țara lor, apoi rolul și locul educației morale în cadrul acestora.

Au avut loc și activități pe grupe mici de lucru, unde studenții celor două universități au putut să-și împărtășească experiențe, teme de abordare și metode, având cadrul necesar și pentru un schimb cultural și lingvistic.

În final, fiecare grupă de lucru a realizat câte un proiect de activitate didactică pe tema aleasă, prezentat și dezbătut la a treia întâlnire.

Moral educCsapatPartium Christian UniversityScreenshot 130 Screenshot 151 Screenshot 154 Screenshot 164 Screenshot 162