7-et egy csapásra, tekergő gyakorlati meseműhely

ELMARAD!

Március 20-22-e között ismét a meséknek ad otthont az egyetemen a tanító-, óvóképző szak

ELMARAD

Gyere el Te is, győzzük le együtt a mesemondás hétfejű sárkányát.


A műhelymunka során hét lépésben járjuk körbe az élőszavas mesemondás, a történetmesélés fortélyait, nehézségeit, intenzív egyéni és csapatmunka segítségével vágjuk le hétfejű sárkányunk mind a hét fejét.
A 20 órás műhelymunkát nem csupán gyakorló pedagógusoknak, de egyetemi hallgatóknak, könyvtárosoknak, múzeumpedagógusoknak is ajánljuk, ugyanakkor bárkinek, aki szeretne mesélni, vagy hozzánk csatlakozni.
A történetmesélés az emberrel együtt született. A mesék történetekből szövődtek, majd kereskedők hozták-vitték magukkal távoli vidékekről. Egy jó portéka mellé, ma is mese jár. Olykor az a jó portéka, lehet a számtanóra, amit szeretnénk a gyerekkel megszerettetni, de lehet, hogy egy múzeumi tárgyat ismertetnénk meg a látogatókkal rendhagyó módon, vagy akár csak egy szőnyeget szeretnénk továbbadni. Ki ne hallgatná meg szívesen a varázsszőnyeg történetét?
Mi Tekergők nagy hangsúlyt fektetünk a szavakkal való képalkotásra, a fantázia frissen tartására. Meselátó szemek, mesehalló fülek nélkül se mesélni, se mesét hallgatni nem lehet, mindezek élesítése erősíti a mesébe zárt élményt. Módszereink között helyet kap ugyanakkor a dramatizálás, az improvizáció is, hiszen akár gyerek, akár felnőtt közösségekben mesélünk, adódhatnak zavaró körülmények, melyeket az adott helyzetben kezelni kell.
A 20 órás képzésre való jelentkezéskor, nem feltétel, hogy mesemondói tapasztalata legyen már a résztvevőnek. A képzést követően, akik szeretnének a Tekergők csapatához csatlakozni, segíteni munkájukat, további tapasztalatot szerezni, akár mesemondói tevékenységben is részt vállalni, lehetőséget biztosítunk további megbeszélésre.

A műhely vezetője: Hajós Erika, a Tekergő Meseösvény Egyesület elnöke, mesemondója.

Helyszín:
PKE Tanító- és Óvónőképző szak -
Nagyvárad, Str. Primăriei nr. 27. Főépület, S35

Műhely ára: 200 RON/fő (50 RON előleg)
Maximális létszám 20 fő.

Jelentkezési lap: https://forms.gle/7bRaGZD7NUKRPh2U9

A műhely támogatói, szervezői:
PKE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Humántudományi Tanszék, Tanító- és Óvónőképző szak és a Tekergő Meseösvény Egyesület

 

83138665 2511077125817119 7917071945823158272 o